Aanhanger en autoverzekering

Comments Off

Hoe zit het nu eigenlijk met uw aanhanger? Stel dat u een aanhanger achter uw auto heeft hangen en u maakt schade, wordt deze dan vergoed of kunt u de schade zelf betalen? En hoe zit het als er schade wordt gemaakt aan uw aanhanger, valt deze dan onder de reguliere autoverzekering of moet hier een aparte verzekering voor worden afgesloten? Hieronder de antwoorden.

WA verzekering dekt alleen bij een ander

U weet dat de WA verzekering schade dekt bij een ander en dus niet de schade van u zelf. Als uw aanhanger aan uw auto is gekoppeld wordt schade die u wordt veroorzaakt door toedoen van uw aanhanger dus gewoon vergoed door uw autoverzekering. De verzekering dekt ook schade die wordt veroorzaakt door de aanhanger als dit plaatsvindt op het moment van aan- of afkoppelen.

Schade aan uw aanhanger

Als u aanhanger zelf schade heeft wordt dit niet gedekt door uw autoverzekering. U zult dus voor de aanhanger een aparte verzekering moeten afsluiten indien u wilt dat de aanhanger zelf ook verzekerd is tegen schade.

Wanneer u aanhanger meer weegt dan 750 kilo moet deze een eigen kentekenbewijs hebben. Heeft u voor de aanhanger een verzekering afgesloten, dan dient u dit altijd aantoonbaar te kunnen maken door middel van de groene kaart.

Comments are closed.