Aansprakelijkheid woning bij verhuizing

Comments Off

Hoe zit het met aansprakelijkheid wanneer u uw woning wilt gaan verkopen? In deze tijden kan het namelijk erg lastig zijn om uw woning te verkopen, maar wat heeft dat verder voor invloed op uw WA verzekering in zo’n geval? Geldt er een bepaalde tijdslimiet waarbinnen uw woning moet zijn verkocht?

Woning te koop

Er geldt inderdaad een tijdslimiet met het oog op de geldigheid van de WA verzekering. Als het namelijk langer dan een jaar duurt voordat u uw woning kwijt bent, of anders gezegd: als u binnen een jaar uw woning nog niet heeft verkocht, dan vervalt uw aansprakelijkheidsverzekering en is uw woning hiervoor dus niet meer verzekerd.

In eerste instantie is dit misschien nog niet zo’n ramp, maar zodra er iets voorvalt waar schade door de woning uit ontstaat bent u dus niet meer verzekerd en kunt u zelf voor alle onkosten opdraaien.

Wat kan er gebeuren?

Er kan bijvoorbeeld bij een flinke storm een dakpan of zelfs meerdere van uw huis afwaaien en deze kan schade berokkenen bij de buren of wellicht bij een toevallig passerende voetganger. Er ontstaat schade waar vervolgens geen verzekering meer voor geldt. U zit met de ellende en kunt, afhankelijk van de hoeveelheid schade, flink gaan betalen.

Overigens zijn er ook verzekeraars die deze regeling van 1 jaar hebben geschrapt en uw oude woning net zo lang blijven verzekeren tot u deze heeft verkocht. Vraag dit na bij uw verzekeraar als u wilt weten of zij dit ook doen.

Comments are closed.