Bedenktijd

Comments Off

In het overzicht ziet u onderaan bij elke verzekeraar staan dat u een bedenktijd heeft van 14 dagen. Dit komt niet van de verzekeraars zelf, maar is zo vastgelegd in de wet. Mocht u om de een of andere reden toch het idee hebben dat u verkeerd heeft beslist, dan kunt u dit binnen 14 dagen laten weten zonder dat u voor kosten hoeft op te draaien.

Natuurlijk is de bedenktijd van 14 dagen erg handig, maar eigenlijk zou u daar niet eens gebruik van moeten hoeven maken. Wat u zou moeten doen is vooraf bij verschillende verzekeraars een offerte opvragen, welke vrijblijvend is, en zo voor uzelf bepalen met wie u het liefst in zee gaat en met welke voorwaarden u het het meest eens bent.

Als u namelijk van tevoren al goed gaat vergelijken zult u eigenlijk nooit het probleem hebben dat u uw verzekering bij de verkeerde verzekeraar onderbrengt. Nou moeten we eerlijk zeggen dat de voorwaarden van een WA verzekering tussen de verschillende verzekeraars niet zoveel van elkaar verschillen als bij verzekeringen voor bijvoorbeeld rechtsbijstand of zorg. Ondanks dat, bekijk altijd de polisvoorwaarden. Voor de WA verzekering zijn het geen hele boekwerken, dus het is maar een kleine moeite.

Comments are closed.