Dekking

Comments Off

Bij de meeste verzekeraars kunt u zich laten verzekeren tot een schade bedrag van 2,5 miljoen (!). Dit is natuurlijk een ontzettend hoog bedrag en waarschijnlijk kunt u zich niet voorstellen dat u een schade maakt voor zo’n bedrag. Toch is het lekker dat het zo’n hoog bedrag is, want u weet maar nooit wat u of iemand uit uw gezin voor exclusiefs kapot maakt en dan kan het toch wel in de kosten lopen.

Hoe kan het dat de premie van de WA verzekering zo laag is terwijl de dekking zo hoog is?

U moet niet vergeten dat het overgrote merendeel van de verzekerden nooit gebruik zullen maken van hun verzekering. Omdat u echter nooit kunt weten hoe dingen in de toekomst lopen is het wel een verzekering die u er eigenlijk bij dient te hebben, ondanks dat deze niet verplicht is om te hebben.

Om even terug te komen op de hoge dekking. Hoe vaak zal het voorkomen dat een verzekeraar ook daadwerkelijk een bedrag van 2,5 miljoen zal moeten uitkeren. Hoogstwaarschijnlijk niet zo heel vaak. En gezien het feit dat de WA verzekering niet verplicht is moet de verzekering wel laagdrempelig worden gemaakt voor de consument. Vooral in deze tijden zijn mensen toch wat meer bezig met besparen waar dat mogelijk is en dat gebeurt bijvoorbeeld op een verzekering die niet verplicht is gesteld.

Toch is het aan te raden een dergelijke verzekering af te sluiten. Zoals u kunt zien hoeft u het voor de premie niet te laten in elk geval. Daarnaast is de dekking bij alle verzekeraars wereldwijd.

Comments are closed.