Diefstal en autoverzekering

Comments Off

Weet u of uw WA verzekering voor de auto ook dekt tegen diefstal? En als dit niet het geval is, wat u dan moet doen om hier alsnog voor te zorgen? In dit artikel behandelen we diefstal en de dekking door de autoverzekering.

Dekking autodiefstal

Zoals al meermaals is herhaal dekt een WA verzekering ook deze schade niet, aangezien dit schade is die bij uzelf is gemaakt. Dit valt niet binnen de dekking van de WA verzekering. Bij de uitgebreidere pakketten van de autoverzekering is schade door diefstal wel gedekt.

Over het algemeen zijn auto-accessoires standaard meeverzekerd in de WA+ en WA casco verzekering. Hierbij gaat het vaak om een bedrag van 500 of 1000 euro. Zaken die hiermee zijn gedekt zijn de zaken die zijn ingebouwd in uw auto, zoals bijvoorbeeld uw radio of navigatiesysteem.

Heeft u zelf duurdere spullen in uw auto ingebouwd en is de dekking van 500 of 1000 euro voor u dus niet genoeg, dan kunt u dit aangeven zodat u voor een hoger bedrag bent verzekerd. Dit loopt vanzelfsprekend gelijk aan een premieverhoging.

Heeft u nog andere zaken in uw auto liggen buiten de zaken die zijn ingebouwd, dan vallen deze dus niet onder de dekking van de auto-accessoires. Echter vallen deze wel onder uw inboedelverzekering. In de praktijk blijkt echter dat verzekeraars niet zo snel zullen vergoeden wanneer er losliggende zaken uit uw auto zijn gestolen. U moet er daarbij namelijk wel alles aan hebben gedaan om dit te voorkomen, zoals de spullen uit het zicht leggen en dergelijke. Om voor de vergoeding via de inboedelverzekering in aanmerking te komen zult u dus wel het een en ander moeten kunnen aantonen.

Comments are closed.