Eigen risico

Comments Off

Het eigen risico is iets dat bij de WA verzekering tegenwoordig steeds minder voorkomt. Aangezien een hoop verzekeraars zijn gestopt met het berekenen van een eigen risico wanneer de verzekerde een beroep doet op de verzekering is dat een grote winst voor ons als consumenten.

Ook als u kiest voor een verzekeraar die wel een eigen risico hanteert is dit bedrag nog steeds te overzien. Als een verzekeraar een eigen risico hanteert is dat niet eens bij de eerste schade. Het eigen risico wordt pas van kracht als binnen een door de verzekeraar bepaalde tijd na de eerste schade een tweede volgt. Meestal geldt hier een periode van 2 jaar voor. Als u dus een tweede schade meldt binnen 2 jaar na de eerste, dan is het eigen risico van toepassing.

Bij FBTO doen ze het weer anders. Daar geldt namelijk een eigen risico van €100,-. Dit is een standaard eigen risico bij elke schade die u meldt. FBTO geeft u echter de keuze om het eigen risico als het ware af te kopen door 10% meer premie per maand te betalen. Dit zou op een premie van 3 euro per maand betekenen dat u daar dus 30 cent per maand extra over betaald. U kunt natuurlijk zelf het beste inschatten hoe vaak u gebruik denkt te maken van de WA verzekering (al is dat van tevoren natuurlijk moeilijk te voorspellen), maar als u kiest voor FBTO kan dit best een goede regeling zijn om het eigen risico af te kopen.

Comments are closed.