Gelijkwaardige autoregeling

Comments Off

Zoals u kunt zien in het overzicht van de WA verzekering voor de auto zijn er verzekeraars die een gelijkwaardige autoregeling hanteren. Als u niet precies weet wat dit inhoudt wordt het hier in het kort uitgelegd.

Eigenlijk zegt de naam al een beetje wat het betekent, de gelijkwaardige autoregeling. Dit houdt dus in dat als uw voertuig total loss wordt verklaard of wordt gestolen u een bedrag vergoedt krijgt van de verzekering waarmee u een gelijkwaardige auto terug kunt kopen.

Dit is natuurlijk een ontzettend handige maatregel en in het geval u daar gebruik van wilt maken dient u daar wel op te letten in het overzicht. Er zijn namelijk ook verzekeraars die hier niet aan meedoen.

De nieuwwaarde regeling

Naast de gelijkwaardige autoregeling is er ook nog zoiets als de nieuwwaarde regeling. De nieuwwaarde regeling is voor u alleen van belang als u een nieuwe auto heeft. Met nieuw bedoelen we in dit geval dat de auto maximaal een paar jaar oud is. Als een verzekeraar namelijk de nieuwwaarde regeling toepast en u heeft een jonge auto die total loss is of gestolen wordt, dan krijgt u de nieuwwaarde van de auto vergoedt.

Let wel op met de nieuwwaarde regeling. Veel verzekeraars hebben namelijk maar een nieuwwaarde regeling van 1 of 2 jaar. Als uw auto dus ouder wordt zult u op de nieuwwaarde regeling geen beroep meer kunnen doen. Als u van plan bent een WA verzekering af te sluiten is de nieuwwaarde regeling niet relevant, aangezien u waarschijnlijk geen WA verzekering gaat afsluiten op een nieuwe auto. In het geval van een nieuwe auto kunt u het best een allriskverzekering afsluiten.

Comments are closed.