Glasverzekering nuttig

Comments Off

U weet wellicht dat u vaak ook de optie krijgt bij een verzekeraar om naast een WA verzekering de andere woonverzekeringen af te sluiten. Met de andere woonverzekeringen hebben we het hier over de inboedelverzekering, opstalverzekering en als laatste de glasverzekering. In dit artikel gaan we het hebben over deze laatstgenoemde verzekering. Heeft het nut om deze verzekering af te sluiten of kunt u deze beter links laten liggen?

Wat dekt een glasverzekering?

U denkt wellicht dat alle soorten glas met de glasverzekering zijn gedekt, maar dat is niet helemaal correct. Alleen glas dat bedoeld is licht door te laten is met een glasverzekering gedekt.

Waartegen bent u gedekt?

Een glasverzekering biedt dekking tegen alle onheilen van buitenaf. Dat betekent dus dat de glasverzekering tegen praktisch alles dekking biedt wat er met uw glas kan gebeuren. Het is dan ook helemaal geen verkeerde verzekering om af te sluiten. Overigens dekt de glasverzekering niet bij bijvoorbeeld een aardbeving. Daar hebben we in Nederland natuurlijk niet zo gauw last van, maar dit soort zaken zijn wel opgenomen in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Dus op de vraag of een glasverzekering nuttig is kunnen we zeggen dat het zeker een nuttige verzekering is om af te sluiten. Een glasverzekering is respectievelijk goedkoop, dus daar hoeft u het niet voor te laten.

Comments are closed.