Opstalverzekering en inboedelverzekering

Comments Off

U weet inmiddels dat de WA verzekering valt onder de categorie woonverzekeringen en dat hier ook de glasverzekering, de opstalverzekering en de inboedelverzekering bij horen. Veel mensen kennen niet goed het onderscheid tussen de opstalverzekering en de inboedelverzekering. We hebben er daarom even een artikel aan gewijd zodat ook voor u zo meteen duidelijk is waar nou de verschillen tussen deze verzekeringen zitten.

Inboedelverzekering

Laten we eerst even de term inboedel definiƫren, zodat voor u ook meteen duidelijk is wat er met een inboedelverzekering wordt verzekerd. Onder inboedel wordt verstaan: alle zaken uit uw woning die los zitten en die u dus mee kunt nemen. Dat is eigenlijk wat inboedel inhoudt. Nu weet u dus ook precies waar een inboedelverzekering voor dient en wellicht voelt u ook al aankomen wat dan de opstalverzekering is.

Opstalverzekering

Alle zaken die vastzitten aan je huis en die je dus niet zomaar mee kunt nemen vallen onder de opstal en worden dus gedekt door de opstalverzekering. Daar zit dus direct het grote verschil tussen deze 2 verzekeringen en dit geeft ook direct aan dat het 2 compleet verschillende verzekeringen zijn. Voor een complete dekking van schade aan je woning heb je dus wel degelijk beide verzekeringen nodig.

Comments are closed.