Opstalverzekering verplicht

Comments Off

Wilt u weten of u verplicht bent om een opstalverzekering af te sluiten als u woning heeft? In het volgende artikel gaan we dit behandelen dus lees snel verder.

Verplichting tot opstal verzekeren?

Nee, u bent zeker niet verplicht om een opstalverzekering af te sluiten, al kunnen we niet ontkennen dat het een zeer bruikbare verzekering is en we zijn dan ook in de veronderstelling dat u deze verzekering wel zou moeten afsluiten, net als een inboedelverzekering.

Woning met hypotheek

Heeft u een koopwoning op het oog en wilt u daarvoor een hypotheek afsluiten, dan is het zo dat u middels deze weg wel verplicht kan worden tot het afsluiten van een opstalverzekering. De bank is namelijk in de positie om dit van u als consument te mogen eisen. Het komt niet altijd voor, maar het kan dus wel. Dit is alleen maar omdat een opstalverzekering een belangrijke verzekering is. De bank wilt namelijk de garantie hebben dat u altijd in staat bent om uw hypotheek te kunnen terugbetalen, ook in het geval dat uw huis tot op de grond toe afbrandt. Indien een bank dit van u eist en u weigert dat zal de bank uw aanvraag voor de hypotheek weigeren.

Weet u niet wat het verschil tussen een opstalverzekering en een inboedelverzekering is, lees dat dit artikel eens door.

Inboedelverzekering wel verplicht?

Een inboedelverzekering is net als een opstalverzekering geen verplichte verzekering, maar wel een zeer handige verzekering. U doet er dan ook zeer verstandig aan om deze verzekering af te sluiten. Sluit u de inboedelverzekering, opstalverzekering en ook de WA verzekering in 1 keer af, dan kunt u rekenen om premiekorting.

Comments are closed.