Opzegtermijn

Comments Off

Er zijn verzekeraars die gebruik maken van een opzegtermijn. Als er gebruik wordt gemaakt van een opzegtermijn is dit vaak een maand. Wat u echter kunt tegenkomen is dat u pas van het opzegtermijn gebruik kunt maken na de dag dat uw contract verloopt.

Stel dat u nog een lopend contract heeft, maar u wilt van uw verzekering af of misschien wilt u oversluiten naar een andere verzekeraar. Bij sommige verzekeraars kunt u dan dus pas opzeggen nadat uw contract is verlopen, of u kunt direct na de dag dat uw contract verloopt uw verzekering beëindigen. Hou dit soort dingen altijd in de gaten. Alhoewel u nu waarschijnlijk nog niet bezig bent met het beëindigen of oversluiten van uw verzekering kan dit in de toekomst wel aan de orde zijn. Daarom is het belangrijk om polisvoorwaarden van verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Nu zijn er ook verzekeraars die niet moeilijk doen over het beëindigen van uw contract. Daar kunt u gewoon elke dag die u wilt uw verzekering beëindigen en het contract zal dan direct worden ontbonden.

Wat als ik me bedenk vlak nadat ik mijn WA verzekering heb afgesloten?

Als dit nog binnen een periode van 14 dagen valt kunt u zich beroepen op de wettelijke bedenktijd. Deze bedenktijd is zoals gezegd vastgesteld op 14 dagen. Binnen deze periode kost het u dus niks om uw verzekering alsnog op te zeggen.

Comments are closed.