Overstappen woonverzekering

Comments Off

Het is vrij eenvoudig om over te stappen naar een andere woonhuisverzekering. Het enige waar u goed op moet letten is of de verzekeraar die u nu heeft een opzegtermijn hanteert en als dit zo is hoeveel deze dan bedraagt. Meestal geldt er een maand opzegtermijn bij het overstappen van verzekeraar, maar het kan nooit kwaad om dit voor de zekerheid nog even te bekijken.

Overstappen tijdens looptijd contract

Als u de overstap naar een andere verzekeraar wilt maken terwijl u nog een lopend contract heeft zult u sowieso een opzegtermijn hebben. Wat echter bij veel verzekeraars het geval is is dat u wanneer u net bij een verzekeraar komt u een contract heeft voor minimaal een jaar. Pas na dit jaar geldt er een opzegtermijn van een maand. Dit betekent dus ook meteen dat overstappen binnen het eerste jaar lastig is. Hoe dit bij uw verzekeraar precies werkt zult u zelf moeten navragen, aangezien alle verzekeraars dit anders in de polisvoorwaarden hebben omschreven.

Beste tijd om over te stappen

De beste tijd voor een overstap is vanzelfsprekend het moment dat uw contract ten einde is. Als uw contract ten einde is kunt u kosteloos overstappen naar een andere verzekeraar. Uw verzekeraar zal u voordat uw contract afloopt een herinnering sturen met deze informatie en met de optie om uw contract te verlengen. U zult dus altijd op de hoogte worden gebracht indien uw contract bijna afloopt.

Er zijn ook nog een aantal bijzondere gevallen waarin u vaak wel kosteloos kunt overstappen. Dat is bijvoorbeeld als de verzekeraar een wijziging doorvoert in de polisvoorwaarden die in uw nadeel werkt, maar ook als u beslist om uw huis te verkopen omdat u bijvoorbeeld bij uw vriend of vriendin intrekt. Al deze zaken staan uitgebreid omschreven in de polisvoorwaarden van uw woonhuisverzekering, dus u kunt deze er altijd op naslaan.

Comments are closed.