Passagiers verzekeren

Comments Off

Wist u dat u passagiers ook aanvullend kunt verzekeren bij uw autoverzekering? Overigens is dit niet noodzakelijk, want bij een standaard WA autoverzekering zijn passagiers ook gewoon meeverzekerd. Feit is echter wel dat in het geval van schade er veel langer moet worden gewacht op een vergoeding van de verzekeraar. Dit heeft weer alles te maken met het feit dat er eerst tot op de bodem wordt uitgezocht wie er schuld heeft gehad bij de schade. Wat u moet weten is dat met een WA verzekering dus wel de passagiers zijn meeverzekerd, maar de bestuurder zelf niet. Hieronder worden de 2 aanvullende verzekeringen voor passagiers in het kort uitgelegd.

Ongevallenverzekering

Als u kiest voor de ongevallenverzekering als aanvullende verzekering om uw passagiers mee te verzekeren krijgt u bij eventuele schade altijd een vast bedrag uitgekeerd. Het maakt hierbij dus niet uit hoe erg de opgelopen schade is, het uitgekeerde bedrag blijft ongewijzigd.

Schadeverzekering voor inzittenden

Bij de schadeverzekering voor inzittenden wordt er niet een vast bedrag uitgekeerd, maar wordt er gekeken naar de schade en hoeveel deze ongeveer is. Aan de hand hiervan wordt vervolgens een bedrag uitgekeerd. Daar zit dan ook direct het grote verschil met de ongevallenverzekering. Overigens is het zo dat er wel een limiet zit op het bedrag dat een verzekeraar bij een schadeverzekering voor inzittenden uitkeert.

Comments are closed.