Polisvoorwaarden

Comments Off

De polisvoorwaarden van een verzekering zijn heel belangrijk. Ze omvatten alle informatie die u moet weten omtrent uw verzekering. Dat is bij een WA verzekering niet anders. Het kan dan ook nooit kwaad om de polisvoorwaarden eens vluchtig door te lezen nog voordat u een verzekering afsluit, ongeacht wat voor verzekering dit is.

Waar moet u bijvoorbeeld rekening mee houden bij uw verzekering, hoe handelt de verzekeraar indien er fraude in het spel is, wat dient u allemaal te doen en te melden indien er schade heeft plaatsgevonden, hoe en wanneer dient u uw premie te voldoen en ga zo maar door. Alles wat u over uw verzekering moet weten staat in de polisvoorwaarden omschreven.

Zijn er nog speciale polisvoorwaarden waar het een WA verzekering betreft?

In principe zijn de polisvoorwaarden van een WA verzekering in grote lijnen hetzelfde ingedeeld als bij elke andere verzekering. Toch is het bij een WA verzekering altijd goed om even te kijken hoe het nou precies zit met de dekking van de verzekeraar. Welke schades worden nou wel vergoedt en welke in het bijzonder niet. De lijn is dun, al zijn de meeste verzekeraars hier wel vrij soepel in.

Iets wat u ook in de gaten moet houden bij polisvoorwaarden is de looptijd van het contract en hoe dit eventueel kan worden ontbonden. Op die manier weet u precies hoe lang u ergens aan vast zit en dat niet alleen, u weet ook welke regels er gelden als u een contract op wilt zeggen. Misschien geldt er een opzegtermijn, maar misschien kunt u een contract ook wel kosteloos ontbinden.

Als u een verzekering heeft afgesloten is het ook goed om de polisvoorwaarden ergens te bewaren waar u het kunt onthouden. Als er ooit onduidelijkheid over de verzekering ontstaat kunt u altijd de polisvoorwaarden erop naslaan om te zien wat daar in staat omschreven en hoe er gehandeld kan of dient te worden.

Comments are closed.