Premie

Comments Off

De premie voor een WA verzekering wordt berekend op basis van wie u allemaal wilt verzekeren. Er zijn vier soorten samenstellingen waar u uit kunt kiezen, te weten: alleenstaande, alleenstaande + kind(eren), alleenstaande + partner en alleenstaande + partner + kind(eren).

U zult begrijpen dat wanneer u kinderen wilt meeverzekeren de premie hoger zal uitvallen dan wanneer u alleen uzelf wilt verzekeren. Het risico dat er wat gebeurt door toedoen van een kind is vele malen groter dan het risico met een volwassene.

Tussen de verzekeraars onderling ziet u wel wat verschillen in de premie. Zo op het eerste gezicht valt het wel mee, maar dit zijn natuurlijk slechts maandpremies. Als we het op jaarbasis uitrekenen kan het u toch wel wat geld schelen als u voor een goedkope premie kiest.

Inshared heeft de goedkoopste premie zoals u kunt zien in het overzicht, maar daar is de premie wel afhankelijk van de leeftijd. Zij gaan er namelijk vanuit dat hoe ouder u wordt, des te minder roekeloos uw gedrag zal zijn en dat wordt dus beloond met een lagere premie. Uit hun ervaring blijkt dat jongere mensen toch wat vaker een beroep doen op de verzekering dat hun oudere mede-verzekeringnemers. Overigens is Inshared de enige uit het overzicht bij wie de premie van de WA verzekering op deze manier wordt berekend.

De dekking is bij alle verzekeraars nagenoeg hetzelfde. Een belangrijk gegeven is natuurlijk het eigen risico. Waarom zou u kiezen voor een verzekeraar waarbij u eigen risico moet betalen als er zat keus is om het ook zonder te regelen. U kunt ook altijd kijken of u meerdere verzekeringen bij één verzekeraar kunt onderbrengen, wellicht komt u dan in aanmerking voor premiekorting. Gebruik het overzicht om alle uitstekende verzekeraars met elkaar te vergelijken en bekijk het op uw gemak.

Comments are closed.