Rechtsbijstand meeverzekeren

Comments Off

Bij sommige verzekeraars is het mogelijk om bij de opties voor de woonhuisverzekering, zoals de WA verzekering, opstalverzekering, glasverzekering en inboedelverzekering ook de optie rechtsbijstand aan te vinken. Nu denkt u misschien dat rechtsbijstand in eerste instantie weinig te maken heeft met de woonhuisverzekering, maar in de praktijk kan dit toch zeker een waardevolle aanvulling zijn.

Wat heeft rechtsbijstand te bieden?

Rechtsbijstand biedt u hulp bij geschillen. Dit betreft dan juridische hulp. Dit kan dus ook zeker in combinatie met uw woonhuisverzekering van pas komen, bijvoorbeeld als u uw woning laat verbouwen en de aannemer verzaakt op bepaalde gebieden. Op zo’n moment heeft u dus een geschil met uw aannemer en als u daar niet onderling uit kunt komen kunt u zich dus beroepen op de rechtsbijstand.

Rechtsbijstand is relatief goedkoop en voor slechts een kleine bijdrage per maand krijgt u dus juridisch advies indien dit nodig is. Ook eventuele kosten die worden gemoeid voor een rechtszaak zal de verzekeraar voor zijn rekening nemen. U weet waarschijnlijk wel dat dit geen goedkope aangelegenheid is. Nou, voor een klein bedrag per maand kunt u dus de verzekeraar alle kosten hiervoor laten dekken. U weet maar nooit of u ooit in een dergelijke positie terecht komt.

Comments are closed.