Ruitschade

Comments Off

Als u een WA autoverzekering afsluit, bent u dan gedekt tegen schade aan uw ruit of niet? En wat is de procedure zodra u te maken krijgt met ruitschade, want 1 ding is zeker: rond blijven rijden met ruitschade is niet slim, aangezien een sterretje makkelijk een scheur kan worden en voor u het weet u een veel groter probleem heeft.

Dekking WA verzekering

Bij enkel een WA verzekering bent u helaas niet gedekt tegen ruitschade. Dit komt omdat een WA verzekering enkel dekking verzorgd voor schade die wordt berokkent aan een ander. Daar valt uw ruit dus niet onder en zodoende zult u bij een WA autoverzekering zelf de schade moeten betalen.

Uitgebreide dekking

Als u een uitgebreidere autoverzekering heeft dan slechts de standaard WA verzekering wordt schade aan uw ruit meestal wel vergoed. U hoeft bij het melden van ruitschade ook niet bang te zijn dat u ineens meer premie moet gaan betalen of iets dergelijks, want hier heeft ruitschade geen invloed op. Ook uw no-claim korting blijft gehandhaafd bij een eventuele ruitschade.

Of uw ruitschade nu wordt vergoed door uw autoverzekering of niet; wacht nooit te lang met het maken van een kapotte ruit. Een klein sterretje of scheurtje is namelijk zo gemaakt en is ook niet duur, maar als u er te lang mee wacht zal dit kleine sterretje of scheurtje telkens groter worden waardoor ook de prijs voor de reparatie zal stijgen.

Comments are closed.