Tijdelijk stopzetten van de autoverzekering

Comments Off

Stel dat u om wat voor reden dan ook een tijdlang geen gebruik meer gaat maken van uw auto. In dat geval heeft het weinig nut om te blijven betalen voor uw autoverzekering. U heeft dan ook de optie om uw verzekering stop te zetten voor een bepaalde periode. Hoe lang dit duurt mag u overigens zelf weten.

U zou misschien denken dat u gewoon naar uw verzekeraar kunt bellen, de situatie kunt uitleggen en dat deze vervolgens de verzekering voor u stopzet. Zo werkt het echter niet. Wat u moet doen om uw verzekering stop te zetten is het kenteken schorsen. Dit kunt u doen bij het RDW. Vanaf het moment dat een kenteken is geschorst mag er geen meter meer worden gereden met de auto. Niet alleen mag er niet meer gereden worden met de auto, deze mag ook niet meer op de openbare weg te vinden zijn.

Met het schorsen van een kenteken hoeft u niet alleen geen verzekering meer te betalen. U hoeft namelijk ook geen wegenbelasting meer te betalen en aangezien uw auto toch tijdelijk niet meer de weg op gaat hoeft uw auto ook geen APK keuring te ondergaan. Uiteraard moet dit wel in orde zijn zodra de auto weer de weg op gaat.

Het schorsen van een kenteken kost meestal een paar tientjes. Dit kan een goede investering zijn, want hiermee hoeft u in elk geval niet uw verzekering op te zeggen, maar wordt deze slechts voor een periode stopgezet, wel zo makkelijk.

Comments are closed.