Toelating verzekering

Comments Off

Als u een WA verzekering voor uw auto wilt afsluiten zullen verzekeraars altijd uw verleden onder de loep nemen. Als een verzekeraar namelijk iemand toelaat in de verzekering die de ene na de andere schade veroorzaakt wordt het voor de verzekeraar een zeer dure aangelegenheid.

U weet van uzelf wel hoe uw schade verleden is en of een verzekeraar recht heeft om uw aanvraag voor de verzekering te weigeren. Een verzekeraar heeft overigens ook alle recht om uw aanvraag te weigeren. Als ze dit doen zult u zich daar bij moeten neerleggen en kunt u het natuurlijk altijd nog bij een andere verzekeraar proberen.

Het is nooit zo dat een verzekeraar u ‘zomaar’ weigert. Hier is dan wel degelijk een aanleiding voor. Als u gewoon een netjes verleden hebt zult u niet geweigerd worden, zo simpel is het. Er wordt niet alleen naar u gekeken als u een WA verzekering wilt afsluiten, ook wordt er gekeken naar de auto die u wilt verzekeren. Het type auto in combinatie met uw verleden wat schades betreft, de periode dat u beschikt over een rijbewijs en zelfs een strafblad kunnen allemaal van invloed hebben op het feit of u uiteindelijk zult worden toegelaten tot de verzekering of wordt geweigerd.

Comments are closed.