Vandalisme

Comments Off

Hoe zit het eigenlijk met uw autoverzekering omtrent vandalisme? Moet u zich daarvoor extra verzekeren of is dit standaard inbegrepen bij een WA verzekering? Om te weten hoe het precies zit moet u zeker dit artikel lezen.

Dekking WA verzekering tegen vandalisme

Als u alleen een WA autoverzekering heeft afgesloten zult u niet verzekerd zijn tegen vandalisme, daar een basisverzekering voor de auto alleen de schade vergoedt van een ander en dus niet de schade aan uw eigen voertuig. Als u dit te weinig vindt is het raadzaam om te kiezen voor een meer uitgebreide verzekering en de WA verzekering te laten voor wat deze is.

Als u dus inderdaad uw autoverzekering uitbreid naar bijvoorbeeld WA+, bent u dan wel verzekerd tegen vandalisme? Het antwoord luidt gedeeltelijk. Alleen bij grote schade zoals een ruit die kapot is geslagen of een autobrand zal de verzekering de geleden schade vergoeden.

Wilt u verzekerd zijn voor echt elke vorm van vandalisme, dan is de enige manier om dit te doen een WA casco verzekering afsluiten. Hiermee bent u ook tegen de kleinere (maar niet per definitie goedkopere) schades verzekerd zoals krassen en kapot gestoken banden.

Voordat er actie wordt ondernomen op het feit dat uw voertuig slachtoffer is geworden van vandalisme is het belangrijk dat u de schade claimt bij uw verzekeraar. Deze zal hier vervolgens actie op ondernemen. Let wel op dat dit meestentijds ten koste van uw no-claim gaat. Bedenk dus goed of de schade dit waard is.

Comments are closed.