Verlengen

Comments Off

We hebben het al gehad over de verzekering opzeggen, maar hoe zit het eigen als u uw WA verzekering wilt verlengen? Gebeurt dit geheel automatisch of moet u dit zelf van te voren aangeven?

Iets wat in elk geval bij een verzekering niet gebeurt is dat deze stilzwijgend wordt verlengd. Een verzekeraar heeft altijd de plicht om tijdig aan de verzekeringnemer te laten weten dat de verzekering ten einde loopt en zal dan u als verzekeringnemer een nieuw aanbod doen om het contract open te breken. Het zal nooit zo zijn dat u niks van uw verzekeringsmaatschappij verneemt en vervolgens weer voor een jaar aan een contract vast zit.

Maar natuurlijk kan het nooit kwaad om zelf in de gaten te houden wanneer het contract van uw WA verzekering verloopt. Op die manier kunt u tegen die tijd ook eens kijken of u ergens anders misschien beter terecht kan of eventueel minder premie kunt betalen. Nou zal dat in het geval van de WA verzekering niet zo snel het geval zijn en in elk geval niet om zoveel geld gaan als het goedkoper kan, maar het zijn wel dingen om zelf uit te zoeken. Echter als u gewoon tevreden bent met uw verzekeringsmaatschappij en met de premie die u betaalt heeft u weinig reden om een overstap te maken naar een andere verzekeringsmaatschappij.

Comments are closed.