Verzekeren van passagiers

Comments Off

Als u ervoor wilt zorgen dat uw passagiers ook verzekerd zijn in de auto kunt u ervoor uw WA verzekering aan te vullen met aanvullende verzekeringen (dat is hoe het vaak wordt uitgelegd, we leggen zo uit hoe het werkelijk zit). U heeft de keuze tussen 2 verschillende aanvullende verzekeringen die allebei hetzelfde belang behartigen, en dat is dat zowel u als bestuurder alsmede uw passagiers zijn verzekerd bij een ongeval.

Het rare is dat het doel van de aanvullende verzekeringen is om passagiers mee te verzekeren, maar passagiers zijn standaard al verzekerd bij een WA verzekering. Wat veel mensen die een dergelijke verzekering niet weten is dat bij een WA verzekering de bestuurder niet is verzekerd. Alleen al daarom zou u dus wel kunnen kiezen voor 1 van de onderstaande aanvullende verzekeringen die we gaan toelichten.

De verzekeringen waar het hier om gaat zijn de ongevallenverzekering en de schadeverzekering. Zoals gezegd zorgen ze er allebei voor dat alle inzittenden zijn verzekerd. Ondanks dat ze hetzelfde doel behartigen is er tussen deze 2 aanvullende verzekeringen wel een groot verschil en dat is het schade bedrag dat wordt uitgekeerd.

Verschil tussen ongevallenverzekering en schadeverzekering

Allereerst de ongevallenverzekering. Deze zal ongeacht de schade altijd een bedrag uitkeren dat van tevoren is vastgesteld. Het maakt daarbij niet uit hoe groot of klein de geleden schade is. Een schadeverzekering aan de andere kant zal uitsluitend uitkeren wat noodzakelijk is. Daar bedoelen we mee dat ze exact zullen kijken wat de geleden schade is en deze vergoeden. Nu u de waarde en het verschil van deze aanvullende verzekeringen kent weet u of u eraan moet beginnen of dat u het laat voor wat het is en gewoon voor een standaard WA verzekering kiest.

Comments are closed.