WA verzekering auto

Comments Off

In onderstaand overzicht hebben we uitstekende goedkope verzekeraars van een WA verzekering voor de auto verzameld.

De berekende premie in het overzicht is gebaseerd op een Volkswagen Golf 5 van 5 jaar oud rijdend op benzine. De leeftijd van de bestuurder is 30 jaar, het aantal schadevrije jaren is 5 en het aantal gereden kilometers op jaarbasis ligt tussen 12.000 en 20.000. U krijgt zo een goed beeld waar u goedkoop uw WA verzekering af kunt sluiten. Door op de knop “Berekenen” te klikken kunt u de premie voor uw eigen auto berekenen.

*Inshared werkt met een beloningssysteem. Al het geld dat Inshared aan premie ontvangt wordt gebruikt om schades te betalen. Als hier aan het einde van het jaar geld van overblijft wordt dit verdeeld onder alle verzekerden. U bouwt bij Inshared bonuspunten op (o.a. voor schadevrij rijden) en aan de hand hiervan wordt de jaarbeloning verdeeld.

Zodra u met uw auto op de openbare weg verschijnt draagt u de verplichting om de auto te hebben verzekerd. Er is wel wat ruimte in de manier waarop u uw auto kunt verzekeren, maar dat uw auto verzekerd móét zijn is iets dat in de wet is opgenomen. Het wordt zelfs als een misdrijf gezien als u met een onverzekerde auto de weg op gaat. Naast het feit dat hier bijzonder hoge boetes voor staan kan het zeer nare gevolgen hebben als u schade veroorzaakt met letsel.

Als u de autoverzekering niet duurder wilt maken dan nodig is kunt u het beste kiezen voor de WA verzekering. Dit is de meest goedkope variant van de autoverzekering. Wilt u de dekking uitbreiden dan kunt u nog kiezen voor de WA+ verzekering en de WA casco verzekering.

Dekking WA verzekering

Een WA verzekering zorgt ervoor dat u bent gedekt tegen schade die u bezorgt bij een ander. Dit is het enige waarvoor u bent verzekerd. Het is dan ook niet voor niets de basisdekking. Veelal zal u worden aangeraden voor de WA verzekering te kiezen als uw auto ouders is dan 8 jaar. Dit in verband met de waarde die uw auto nog zal hebben op deze leeftijd.

Dekking WA+ verzekering

De dekking van de WA+ verzekering is een stuk uitgebreider. Allereerst bent u natuurlijk verzekerd tegen schade die u bij een ander bezorgt en daarnaast tegen diefstal en inbraak, ruitschade, brand en schade die ontstaat door bijvoorbeeld hagel, storm en overstroming. Is uw auto tussen de 4 en 8 jaar oud? Dan is dit de meest voorkomende dekking.

Dekking WA casco verzekering

De WA casco verzekering is u wellicht meer bekend als de allriskverzekering. Behalve de dekking die is genoemd bij de WA+ verzekering bent u ook nog verzekerd tegen alle andere schade van buitenaf, zoals iemand die u aanrijdt, maar ook als u bijvoorbeeld te water raakt bent u verzekerd. Heeft u een auto nog jonger dan 4 jaar, dan is het in verband met de waarde van uw auto vaak het best om deze WA casco te verzekeren.

Comments are closed.