WA verzekering op kamers

Comments Off

Als u een student bent en u gaat op kamers wonen, hoe zit het dan precies met uw WA verzekering? En zijn er buiten de WA verzekering nog andere verzekeringen die van belang zijn als u besluit op kamers te gaan wonen? In dit artikel kunt u lezen waar u op moet letten.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is wel een vereiste als u op kamers gaat wonen. Praktisch alles wat in uw kamer staat valt onder de inboedel, dus zonder een dergelijke verzekering zou dit allemaal niet verzekerd zijn. Dat is niet de bedoeling, dus een inboedelverzekering is zeker aan te raden.

Zorgverzekering

Uiteraard moet u ook een zorgverzekering hebben afgesloten. Tenminste, als u de leeftijd van 18 jaar gepasseerd bent. Zolang u minderjarig bent is een zorgverzekering voor u niet verplicht en kunt u gewoon door uw ouders worden meeverzekerd. Zodra u volgens de wet volwassen bent veranderd dit en moet u zelf zorg dragen voor een zorgverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als laatste de aansprakelijkheidsverzekering. Als u 27 jaar of jonger bent kunt u door uw ouders worden meeverzekerd bij hun aansprakelijkheidsverzekering. Deze regel is enkel van kracht voor de periode dat u studeert. Gaat u niet uit huis om te studeren of bent u ouder dan 27 jaar, dan zult u zelf zorg moeten dragen voor een aansprakelijkheidsverzekering. In elk geval is het zeker goed om er een te hebben in verband met eventuele schade aan spullen.

Comments are closed.