Woonverzekering bij verbouwing

Comments Off

We hebben het al gehad over een woonverzekering bij verhuur, maar nu gaan we het hebben over de woonverzekering bij een verbouwing en wat hierbij precies wordt gedekt en wat niet.

Uw nieuwe woning verbouwen

Als u een nieuwe woning wilt gaan betrekken zal er in de meeste gevallen nog een hoop aan de woning moeten gebeuren om het helemaal naar uw smaak te maken. Dat is niet meer dan normaal. En waar geklust wordt gebeuren wel eens ongelukjes. In hoeverre zijn bepaalde ongelukjes nu echt verzekerd middels de woonverzekering?

De woonverzekering vergoedt alleen gevolgschade. Dit houdt in dat als u als u iets kapot maakt en als gevolg daarvan iets anders kapot gaat alleen het laatste wordt vergoed. Het klinkt een beetje lastig, maar als u dus bijvoorbeeld tijdens het klussen een waterleiding raakt die vervolgens springt en uw hele huis staat blank, dan wordt alleen de schade vergoed die voortkomt uit het feit dat uw huis blank staat.

Overigens kunnen verzekeraars ook moeilijk doen met het vergoeden van schade als u de woning nog niet heeft betrokken. Bekijk daarom altijd goed uw polisvoorwaarden, want het kan dus gerust zijn dat u in bovenstaande situatie niks vergoed krijgt, omdat u dus nog niet in de woning woont.

Comments are closed.