Woonverzekering bij verhuur

Comments Off

Verhuurt u uw woning? Bijvoorbeeld omdat u voor langere tijd naar het buitenland gaat of gewoon als u op vakantie gaat voor een paar weken. Weet u dan wel hoe het zit met uw woonverzekering?

Meldingsplicht bij verzekeraar

U heeft als verzekerde de plicht om bij uw verzekeraar te melden als u uw woning gaat verhuren aan andere mensen. Dit heeft te maken met het feit dat u natuurlijk een opstel- en een inboedelverzekering heeft afgesloten en dat er dus nu andere mensen met uw inboedel omgaan. Het hangt geheel van uw verzekeraar af of eventuele schade die wordt gemaakt door de huurder ook daadwerkelijk wordt vergoed.

U zult vanzelf horen hoe de verzekeraar hier over denkt zodra u heeft gemeld dat u inderdaad uw huis gaat verhuren. Houd er rekening mee dat ze geen schade zullen uitkeren die wordt gemaakt door de huurder of dat ze willen dat u meer premie gaat betalen omdat de verzekeraar een verhoogt risico loopt om schade te moeten uitkeren.

Doe nooit zomaar dingen op eigen houtje, maar overleg altijd goed met uw verzekeraar. Wellicht krijgt u 0 op rekest, maar ook dan weet u in elk geval waar u aan toe bent en is het wellicht verstandiger om uw woning niet te verhuren in de periode dat u van huis bent. Uw verzekeraar kan u hier alles over vertellen.

Ben u op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering of een autoverzekering? U kunt ze hier vergelijken.

Comments are closed.